beats by dre cheap

život je putovanje, golem je, opširan i nepregledan i prostraniji je od svake priče i kazivanja


život je golem, opširan i nepregledan i prostraniji je od svake priče i kazivanja   .   .      ..   ...       .

18. oktobar 2020.  Jesen na mom balkonu, divlje krizanteme, koje kao da kažu: - Život ide dalje, sa vama ili bez vas. Nedjelja, misli sa balkona, ili je to možda simfonija u nijansama jeseni. Divlja krizantema, simbol vječnog života. I dok pričam svoju priču, gledam u nebo, misleći da bi sve ovo moglo biti moje. Moj film..
20.oktobar 2020.  Jučer bijaše sunčan dan. I danas. Outfit, nova sezona, biserna bijela i jednostavna crna, coffee time pod krošnjom magnolije u jednom kafeu. Puštam sunčevu svjetlost na moje oči, ne želim da završe fragmenti vremena.
27. oktobar 2020.  Koliko je "sunčano" u našem životu, ovisi od nas, jer, svaki dan oblikuje naš život i prati nas do posljednjeg daha. Divan dan, dan za umjetnost, krenula sam u Umjetničku galeriju BiH, gdje je jučer upriličena izložba "Srebrenica", sjajnog i velikog umjetnika Mersada Berbera. Sunce. Hvala ti sunce! A prije izložbe, susret na ulici. Maske, prepozali smo se. Umjetnik i umjetnost promišljaju, uokvirena instalacija pod staklom, na zidu Umjetničke galerije. Kao na slikarskom platnu vidim istinu: "Kultura nam je povrijeđena, poljubi da prođe!". Ugodno druženje sa mladim umjetnicima, suptilna podrška, ljubim da prođe i da manje osjećamo bol, jer, "Ars Longa vita brevs" - (Umjetnost je duga, život kratak). U galeriji nigdje nikog, svjetina i priprost svijet ne promišljaju nikad o ljepoti umjetnosti, ne poznaju ništa bitnije od njih samih. U galerij nigdje nikog. Tišina, Srebrenica, ja. .. Ima jedna kuća i u kući kuća i u kući zid i na zidu slika srmom vezena.
30. oktobar 2020.  Petak, zemljotres pogodio područje i grad Izmir (Turska), od 7 stepeni po Richteru. Preko 100 poginulih, a spašeno više od 100 osoba, među njima je i četverogodišnja Ayda, koja je pod ruševinama bila 91 sat. U nesreći sreća.
3. novembar 2020.  Predsjednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama. Trump ili Joe Biden? Nikad veća izlaznost birača. Imam svog favorita.
5. novembar 2020.  Danas oblačno, hladna jesen se uvlači pod kožu, u parku, na vrhu bora, vrana. U sjeni zida, žena stoji i puši. Šuti. In memorijam cvijeću i zelenoj travi. .."O, sunčevo svjetlo, najdragocjenije zlato koje se može naći na Zemlji". ... Srušila nam se svakodnevnica. Već mjesecima učimo možda najveću lekciju za opstanak i svjesna sam da su prostorne granice, granični zidovi, žice i ograde, zapravo umjetne i da nas ne štite. Štiti me jedna obična, platnena maska i fizička udaljenost od ljudi u prostoru. Distanca između nas. Ali, hoću da vjerujem da će i ovo proći, sve prođe, samo je smrt vječna.
7. novembar 2020.  Mr. Joe Biden izabran je za 46. američkog predsjednika, nakon pet dana neizvjesnosti.
10. novembar 2020.  Svaki put kad život postane bolji, nešto sve pokvari. Ovo je tako teško vrijeme. ..Vrijeme je uvijek vezano za prostor, a u vrijeme pandemije, taj važan prostor postao je kuća. Ostati kod kuće, raditi od kuće. Najsigurnija sam kod kuće. Neko je rekao da je dom sklonište od oluja – svih vrsta oluja. Danas oblačno, povremeno pogledam kroz prozor, magla, smog, korona. Sve se sastalo, a hladnoća i strah se uvlače pod kožu. Šta radim? Čitam, pijem kafe, pušim, slušam muziku, pišem, povremeno funkcioniram online i lažem samu sebe da me nije strah.
14. novembar 2020.  Subota. Sunčano, ali, aplikacija AirVisual pokazuje mi loš kvalitet zraka. Pitanje dana: na kafu u kafić, ili u park, u šetnju sa maskom? Ili da živim tako kao da ne postojim? Odlazim. Coffee to go i park je rješenje. U ovo vrijeme straha od pandemije korona, ne pristajem da živim kao da ne postojim, kao da me nema. Pokušavam sebe kontrolirati, misliti pozitivno, dok godišnja doba dolaze i prolaze, a jedino život traje do kraja. Život je putovanje, golem je, opširan i nepregledan i prostraniji je od svake priče i kazivanja.
Danas je 17. novembar 2020.  Pada kiša, malo da, malo ne. Na današnji dan: 1917. godine, umro je slavni francuski vajar Ogist Roden, jedan od najvećih umjetnika. Skulpture: "Mislilac", "Poljubac", "Vrata pakla". A 1973. godine, dogodila se čuvena pobjeda istraživačkog novinarstva, otkrivena je afera Watergate, politička i novinarska drama, koja će trajati dvije godine i kulminirati ostavkom predsjednika SAD-a Richarda Nixona. Na današnji dan 2019. godine, prije tačno godinu dana, u Kini, u provinciji Hubei, registrovan je prvi slučaj koronavirus, koji se proširio na cijelo čovječanstvo. Memento mori!

Fragmenti vremena (fragmenti za tango)
http://eltangotango1928.blogger.ba
17/11/2020 22:47