Mood of the day - dani svjedoče - Fragmenti vremena (fragmenti za tango)

Fragmenti vremena (fragmenti za tango)


23.02.2019.

Mood of the day - dani svjedoče


Promenada Café, februar.
___________________________________________

19. februara 2019. sa dubokom tugom, modna kuća Chanel objavila je smrt njihovog kreativnog direktora. Kad se briljantnost i umjetnost spoje, Karl Lagerfeld, kultni genije. Ostavio je trag promovirajući legendu o Gabrielle Chanel i povjesti modne kuće Chanel, kreirajući i promovirajući svoj talent i stručnost. Bio je ispred vremena, on je crno-bijelo učinio bojom, učio nas šta je moda i stil. Modna industrija je izgubila jednog od najplodnijih i najvoljenijih kreatora i kreativaca, koji nikada nije igrao po pravilima. Karl Lagerfeld (1933. - 2019.), legendarni modni dizajner, The King of Fashion.
____________________________________________

Mornar na kultnoj fotografiji "The Kiss", Times Square, NYC., ljubi medicinsku sestru, dok su hiljade ljudi slavili završetak II. Svjetskog rata, uzvikujući "Rat je završen!". Preminuo je George Mendonsa u 95. godini života, 17. februara 2019., a Greta Friedman 2016. godine u dobi od 92 godine. Ikonik fotografija "The Kissing Sailor" slikovno bez tekstualnog, slikovna vizualna priča u datom trenutku 14. august 1945. Mornar Mendonsa ljubi medicinsku sestru koju uopće nije poznavao. Poljubac je ovjekovječen na slavnoj fotografiji koja je postala jednom od simbola kraja rata, a fotografiju je napravio Alfred Eisenstaedt. Objavljena je u magazinu "Life" i vremenom je postala jedna od najslavnijih fotografija uopće.
"Poklanjala si, al' si krala i nevjerna si bila ti,
ne, suviše mi nisi dala, o mladosti, o mladosti moja.
To škrto sunce što je palo, ta ljubav jadna, kratki sni,
za uspomene to je malo, o mladosti, mladosti.
Pa, zbogom, budi bolja s drugim i daj mu više nježnosti,
jer to je ništa što ja gubim, o mladosti, mladosti moja"..alibi za zlatnu pticu 10. februar 2019.

Bilo jednom nekad davno. Bio jednom jedan brod od papira. Plovio morem samo jedamput i nikad više. Na palubi broda, golemom moru pjevali su mornari -Oh là là, oh là là! Te večeri, te noći iznenada je došla oluja, vjetar je puhao četiri dana i tri noći padala je kiša, mrak, drama. Pod velikim morem zaspali mornari i brod od papira. Zauvijek. .. Nakon što su oblaci potrošili svu svoju kišu, plavo nebo, sunce sija i kao da je sve kao prije. A nije, nije. Na obali jedna suza plakala, more suza, drama. Bio jednom jedan brod od papira. (impossible - possible).