februar pod krinkom tuđe osobnosti - fragmenti vremena u fragmentima Tango

fragmenti vremena u fragmentima Tango


28.02.2017.

februar pod krinkom tuđe osobnosti

Žena ide prema sjenki. Ta sjenka, taj hlad je svijetla mrlja na njen hod. Hoće li sresti sjenku čovjeka i zaustaviti je ili će nastaviti hodati, ili će sjenka njegova zaustaviti nju, ili će i žena i čovjek poći svojim putevima i krenuti u noć, hodajući do jutra i čekajući da svane i sjenke da nestanu.. Nešto će već smisliti. Svaki dan jutrom je novi početak, vjerovatnoća za uspjeh, vrijeme sadašnje. Vjerovatnoća je broj između 0 i 1. Misliš da ne možeš, nema šanse, a ima. Ima. Uvijek postoji odlučujući trenutak. Traffic light, zeleno (idi!).
-
Februar i vrijeme je pučkih svečanosti i maskiranja, maškare i karnevali, pod krinkom svi mogu biti svatko, svi mogu biti sve, sve je dozvoljeno do posljednjeg daha, slavi se dolazak proljeća i početak novog života i posljednji utorak u februaru, pokladni utorak. A ti misliš da te niko prepoznati neće. Nikad se niko nije iza maske/krinke potpuno sakrio. Nije! Astrologija kaže da osobe rođene u znaku vodolije uvijek mogu da vide svijet pun mogućnosti. S' pogledom na život uhvatiti sve lijepo što se nudi. Otoplilo, osjeća se u zraku, ne pritišće studen i tama zime, toplina sunca topi snijeg, toplina prvo u zrak pa će u vodu i u zemlju. Božija milost i blagoslov stiže sa nebesa na zemlju i toplina k'o krzno grije. Vraća se život, pupoljci, rano proljeće, traffic light, zeleno, zeleno između plave i žute u spektru, u boji kao što su trava ili smaragd. 
Zbogom februar!
Ne volim kopije, imitacije, lažne pare i lažne bisere, jeftine fraze. Svijet ne nestaje kad se oči zatvore, potrebno je ogledalo da se podsjetimo ko smo. Ogledalo pamti, pokazuje samo ono što je ispred njega, moraš mi to vjerovati. Obrati pažnju na detalje. Ljudi ostave toliko znakova kada pričaš sa njima ili kad se šuti. Svaki znak ima svoje vrijeme i svoju moć, ima značenje kroz različite slike, osjećanja kroz naše misli, samo treba znati čitati. Čega sve tu nema?, laž u ušima i prašina, onda još jedan korak i još jedna stepenica. Dolazi vrijeme za buđenje iz zimskog sna, probudimo se i nastavimo budni dalje putem i više ništa neće biti kao što je bilo. Bila jednom jedna kuća usred mora na jednom otoku, kuća je imala kulu, terasu i  stepenice koje se spuštaju do mora i jedno drvo koje cvjeta između marta i aprila. Sjaj je moja najdraža boja. Sve čeka buđenje proljeća, čudo proljeća, drugo stanje.
10. februar 2017.,  iza ponoći.
(btw: "nemojte dopustiti blogiranju da bude zamjena za važne stvari u vašem životu u kojim bi trebali uživati.
Živite, pa tek onda pišite.."),  with love, Tango.